barnasforfatterleksikon

Beundret og betalt

In Bildebøker on 09.04.11 at 14:40

Marvin Halleraker
FREDDY
Mangschou

Fra 6 år

Mesterlig om tatoveringer, oppmerksomhet og frihet

Marvin Halleraker (48) er en anerkjent avistegner og populær illustratør. Nå har han igjen vist at han også lager gode historier. Hans første billedbok handlet om en ensom mann som fant kjærligheten. Denne handler om en omsvermet mann som finner friheten.

Freddy har kroppen full av tatoveringer. Når han viser seg fram, dåner damene. Han får alle slags tilbud, og blir til sist kjøpt av en kunstsamler. Dermed havner posøren i hvelvet som samlerens eiendom. Etter langvarig mistrivsel klarer han med et drastisk grep å sette seg selv fri.

Det er en morsom historie, fordi helten finner en lur vei ut av en umulig situasjon. Det er en ny og original historie. Og det er en stor historie, om de store spørsmålene: frihet, integritet og uavhengighet.

Så er det også en visuell historie, full av komiske detaljer og sitater fra billedkunst. Bildene fyller hele dobbeltsiden, og handlingen bruker hele bredden: bildenes sentrale motiv er like gjerne venstre som på høyre side. Min ene, lille innvending er at Halleraker bør stole mer på bildenes evne til å fortelle, ikke bare kommentere.

Aftenposten, 23. mars 2011

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: