barnasforfatterleksikon

Bokmorten – om meg

Fotograf: Sivert K., 2012

Jeg er Morten Olsen Haugen, født 1966, bibliotekar og brennende engasjert i barnebøker og barns lesing. Bloggen min har navn etter boka Barnas forfatterleksikon (2003), som jeg var initiativtaker til og redaktør av; og som jeg skrev sammen med 8 kolleger. Det ble min første større innsats innenfor barnelitteratur.

Siden februar 2010 er jeg barnebokkritiker i Aftenposten, i team med Mette Hofsødegård. Anmeldelsene mine der kommer på denne bloggen med litt etterslep.

Fra våren 2004 til januar 2010 var jeg barnebokkritiker i Adresseavisen. Anmeldelsene fra Adresseavisen ble til og med 2008 publisert på hjemmesidene til Ørland folkebibliotek. Anmeldelsene fra 2009 av finner du på denne bloggen.

Siden 2004 er jeg også anmelder på barnebokkritikk.no. Jeg er stolt av å være en del av teamet der.  Les mer om nettstedet. Se også en oversikt over mine anmeldelser der.

I tillegg til de bøkene jeg anmelder på ordentlig, kommer jeg også jevnlig med korte notiser og tanker om andre nye barne- og ungdomsbøker; Du finner meg som bokmorten på Twitter og Instagram.

Kort CV: Utdannet fra Statens bibliotekhøgskole 1989. Etterutdannet med 60 studiepoeng Ledelse og administrasjon (1994), 60 stp kunsthistorie (2010) og 30 stp Sørsamisk historie og kulturkunnskap (2014). Bibliotekar Norsk Skogbruksmuseum 1989-91. Biblioteksjef i Ørland 1991-2012. Rådgiver i bibliotekutvikling ved Nord-Trøndelag fylkesbibliotek fra 2012.

Jeg har innimellom hatt permisjon for å arbeide som distriktsbibliotekar ved Sør-Trøndelag fylkesbibliotek (1998-99), kommunikasjons-rådgiver hos rådmannen i Ørland (2004-06), spesialbibliotekar på Høgskolen i Nord-Trøndelag (2010-11) . Jeg har og har hatt flere verv i Norsk bibliotekforening, Bibliotekarforbundet, Kritikerlaget, Fortidsminneforeningen, Wikimedia og lokale historielag. Formann i bygdeboknemnda for Inderøy fra 2012. Har sittet i litteraturprisjuryer, og har skrevet og redigert om litteratur, kunst og lokalhistorie, se bl.a. her og her. Aktiv på wikipedia.

Jeg får ofte spørsmål om å holde kurs/foredrag om ulike emner: gutters lesning, barnebøker generelt, kulturpolitikk, wikipedia, kunst, eller noe helt annet.Ta gjerne kontakt hvis du tror jeg kan hjelpe deg med ditt behov for en innleder eller foredragsholder.

Kontaktinfo: Morten Olsen Haugen, 7690 Mosvik ~ bokmorten[krølla]gmail.com ~ tlf 415 17 633.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: