barnasforfatterleksikon

Bokmorten – om meg

Fotograf: Sivert K., 2012

Jeg er Morten Olsen Haugen, født 1966, bibliotekar og brennende engasjert i barnebøker og barns lesing. Bloggen min har navn etter boka Barnas forfatterleksikon (2003), som jeg var initiativtaker til og redaktør av; og som jeg skrev sammen med 8 kolleger. Det var min første større innsats innenfor barnelitteratur.

Siden februar 2010 er jeg barnebokkritiker i Aftenposten. Anmeldelsene mine der kommer på denne bloggen med litt etterslep.

Fra mai 2004 til januar 2010 var jeg barnebokkritiker i Adresseavisen. Anmeldelsene fra Adresseavisen ble til og med 2008 publisert på de daværende hjemmesidene til Ørland folkebibliotek; noen av dem har jeg etterhvert flyttet over hit. Anmeldelsene fra 2009 av finner du på denne bloggen.

Jeg har også anmeldt på barnebokkritikk.no, men mindre de siste årene. Les mer om nettstedet. Mine nyeste anmeldelser der; i nytt arkiv.

I tillegg til de bøkene jeg anmelder på ordentlig, kommer jeg også jevnlig med korte notiser og tanker om andre nye barne- og ungdomsbøker; Du finner meg som BokmortenTwitter og Instagram.

Kort CV: Utdannet fra Statens bibliotekhøgskole 1989. Etterutdannet med 60 studiepoeng Ledelse og administrasjon (1994), 60 stp kunsthistorie (2010) og 30 stp Sørsamisk historie og kulturkunnskap (2014). Bibliotekar Norsk Skogbruksmuseum 1989-91. Biblioteksjef i Ørland 1991-2012. Rådgiver i bibliotekutvikling ved Nord-Trøndelag fylkesbibliotek fra 2012.

Jeg har innimellom hatt permisjon for å arbeide som distriktsbibliotekar ved Sør-Trøndelag fylkesbibliotek (1998-99), kommunikasjons-rådgiver hos rådmannen i Ørland (2004-06), spesialbibliotekar på Høgskolen i Nord-Trøndelag (2010-11) . Jeg har hatt verv i Norsk bibliotekforening, Bibliotekarforbundet, Kritikerlaget, Fortidsminneforeningen, Wikimedia og lokale historielag. Formann i bygdeboknemnda for Inderøy fra 2012. Har sittet i litteraturprisjuryer, og har skrevet og redigert om litteratur, kunst og lokalhistorie, se bl.a. her og her. Aktiv på Wikipedia og i Store Norske Leksikon.

Jeg får ofte spørsmål om å holde kurs/foredrag om ulike emner: gutters lesning, barnebøker generelt, kulturpolitikk, wikipedia, kunst, eller noe helt annet. Ta gjerne kontakt hvis du tror jeg kan hjelpe deg med ditt behov for en innleder eller foredragsholder.

Kontaktinfo: Morten Olsen Haugen, 7690 Mosvik ~ bokmorten[krølla]gmail.com ~ tlf 415 17 633.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: