barnasforfatterleksikon

Lesestart med Ragde

In 2005-anmeldelser, Lettlestbøker on 30.07.20 at 09:50

Morsomme hverdagsepisoder tatt på kornet og godt fortalt

Anne B. Ragde
Pappa er et surrehue!
illustrert av Philip Hauglin
Damms leseløver

Anne B. Ragde tilhører en generasjon forfattere som dyktig og kompetent veksler mellom ulike deler av bokmarkedet. Den ene uka kritikerrost suksesroman, neste uke pikant kioskromanserie, og deretter et vellykket forsøk på lettlestbok. Dette er hennes fjerde Leseløvebok, og hun har skrevet over 10 andre barne- og ungdomsbøker.

Surrehue-pappaen tilhører lesestart-delen av Leseløvekonseptet, den med bare store bokstaver. Selv om hvert barn vanligvis bare befinner seg noen få uker i dette mellomstadiet av leseutvikling, setter både foreldre og barn stor pris på at det finnes et utvalg bøker for denne fasen.

Jenna bor med mor og far, og de forbereder pappas 40-årsdag. Tonen og miljøet virker tidsriktig og troverdig, og den litt fjerne pappaen som blir overlistet av barnet er meget vanlig i nyere barne- og ungdomsbøker. Historien er fortalt rett fram, og det som trenger å forklares, blir forklart underveis i historien. Pappa roter alltid bort nøkler, lommebok og slike saker. Men denne gangen er det en hemmelig grunn til at tingene er blitt borte. Kanskje det har sammenheng med de innpakkede gavene som pappa skal få på bursdagsmorgenen?

En gjennomtenkt, enkel tekst med gjenkjennelse og komiske elementer, og med en spennende overraskelse i sluttscenen. Den har kanskje leseren gjettet allerede, og det er ikke mye som kan måle seg med gleden over å ha lest sin første bok, og løst sitt første lille mysterium.

Adresseavisen, 7.3.2005

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: