barnasforfatterleksikon

Lykkeland

In Barneromaner on 31.12.12 at 11:10

Nina E. Grøntvedt
Absolutt ukyssa
Omnipax

Fra 8 år

Forvirrede følelser om den nye gutten

Dette er Odas dagbok fra våren i sjuende, da Alfi flytter inn i nabohuset, og alt blir kaos. Det er nok ikke en egentlig kjærlighetsfortelling, men en presis skildring av den forvirringen som kan forekomme like før puberteten. Oda er innom de fleste følelser: nysgjerrig, flau, forvirret, betatt, irritert, forelsket.

Denne andre boka om Oda ligger nå velfortjent på bestselgerlistene. Helt siden forfatteren debuterte med billedboka om ”Den lille helten” i 2006 har hun dyrket en komisk desperasjon hvor alt er Livsviktig! Nå! Med én gang!  Grøntvedts suksess har flere forklaringer: en finurlig intrige hvor pinligheten stadig forverres, en god hukommelse om hva som føles viktig i denne alderen, og ikke minst: et sjarmerende og gjennomført visuelt uttrykk.

Odas liv med familie og venner spenner fra flauser til lykke til fine refleksjoner om livet, slik som i avsnittet «Frykten og ensomheten». Jeg kjenner mange som har den første boka om Oda som en favorittbok, og det er lett å anbefale denne oppfølgeren også!

Aftenposten, 17. oktober 2012

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: