barnasforfatterleksikon

Hjertetrøbbel

In Ungdomsromaner on 08.06.11 at 18:22

Alf Kjetil Walgermo
Mitt bankande hjarte
Cappelen Damm

Fra 11 år
Kjærlighet og hjertetransplantasjon

Fin skrivekunst hever fortellingen om 13-årige Amanda fra informativ bruksprosa om en dramatisk sykdomssituasjon til en engasjerende fortelling om liv og død, forelskelse og flere typer hjertesorg.

Amanda og venninna Jenny er i overgangen fra barn til tenåring. Amandas forelskelse i den nye gutten i b-klassen, David, er det ene hovedmotivet. Det andre er hjertesykdommen. Vi følger henne gjennom faser av oppdagelse, innleggelse på Rikshospitalet og de mange opp-og-nedturene de 97 dagene hun venter på et nytt hjerte. Det handler om kjærlighetsforviklinger, refleksjoner om savn, sorg, død og håp, og om rollen som syk i egne og andres øyne.

Vårt Land-journalist Walgermo (33) forteller i sin tredje barnebok fra et norsk tettsted ved fjorden, trolig fra hjemstedet Sjøholt. Miljøet og typene er gjenkjennelige, og fortellingen har ryddig lineær framdrift. Teksten er saklig, grundig og engasjerende, med noe gode one-linere og fin balanse mellom hovedintrige og bifortellinger. Skrivehåndverket er altså på plass, og til sammen har dette blitt en både god og nyttig bok.

Aftenposten, 1. juni 2011

(Mitt tittelforslag var Når knopper brister, mens redaksjonen valgte Hjertetrøbbel. Sånt skjer, jeg tenkte bare du kunne ha moro av å vite det.)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: