barnasforfatterleksikon

Blodtørstige Runa

In Ungdomsromaner on 08.06.11 at 18:16

Åshild Moldskred
Mørketid
Gyldendal

Fra 12 år
Hat, hevn og hemmeligheter på beste vestkant

Mens vampyrbølgen ebber ut, og forlagene sukker over innsendte manus fra etternølende sjangerentusiaster har debutant Moldskred (32) tatt sjangeren et lite hakk videre, og legger det meste av intrigen utenfor det vampyrspesifikke.

Runa er dobbelt ensom: blant hverdagsvennene fordi ingen må få vite at hun er bloddrikker, og i familien fordi hun har onde øyne og besvimer ved synet av blod. Åge er en klassisk måpe-beundrende bestevenn, som blir syk av uro når han får vite om Runas hemmelige bloddrikkerliv. Romanen er kvikk, tidsriktig og foregår blant unge pene mennesker i Oslo – med jevne drypp av merkevarenavn. Vi møter en pyntesyk alenemor med alt for korte skjørt, en vampyrjeger som går undercover som sexy vikar i engelsk, en klysete fetter som vil bli fotballproff i England og klanens dominerende bestemor.

Her er både store og små intriger, og små glimt fra blodtørst i borgerskapet. Kidnapping og mordforsøk i siste halvdel blir litt i meste laget, med en innfløkt hauk-over-hauk-struktur. Likevel er det alt i alt fint utført, med tydelige typer og godt underholdningspotensial.

Aftenposten, 12. mai 2011

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: