barnasforfatterleksikon

Litt bedre enn fryktet

In Bildebøker on 30.11.09 at 21:03

TV2s leading lady berger såvidt, men tegner dårlig

Dorthe Skappel
SIRKUSPRINSESSEN
Juritzen forlag

Klara er en sjarmerende gammel dame som bor i et sjarmerende gammelt kråkeslott. Hun har en hemmelighet: en tiara i en kiste på loftet, og en fortid som sirkusprinsesse.  I løpet av denne billedboka prøver en tyv å stjele tiaraen, og Klara får besøk av en elefantunge, og møter deretter igjen sin ungdoms store sirkuskjærlighet: elefanttemmeren Zakkarias.

Det er mange som er skeptiske når kjendiser skriver (barne)bøker, man frykter at et kjent navn skal føre til at forlaget slår av på kravene til kvalitet. Og når man leser nøye er ikke denne boka noe mesterverk: handlingen er helt sted- og tidløs, personene er lite utviklet, og det som skjer virker tilfeldig og ubegrunnet.

Likevel er teksten god på det språklige nivået, og flyter godt. Bokas største svakhet er tegningene. Det er den typen flinke, naivt-bustete tegninger som tenåringsjenter begår: med roser i kinnene og briller på nesetippen. Skappel berger så vidt med en syltynn historie og greit språk, men burde hatt bedre rådgivere underveis. Alt i alt: ”don’t quit your day job, Dorthe”.

Adresseavisen, 30.11.2009

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: