barnasforfatterleksikon

Et varmt mylder

In Bildebøker on 30.11.09 at 21:14

Karakteristisk rotete tegnestil, og raus medmenneskelighet

Anna Fiske
HALLO BYEN
Cappelen Damm

 På 16 store oversiktsbilder følger vi byen gjennom dagen, fra time til time.  Boka er en oppfølger av ”Hallo jorda” fra 2007, som ble nominert til Kritikerprisen, og som jeg da kalte ” en gjennomarbeidet og helhetlig visjon av en vakker, myldrende verden hvor alt morsomt og underlig kan skje, hvor alt henger sammen og hvor eventyret snart kommer dit du bor.” Boka er større enn vanlig: 34 x 23 cm.

Fortellingen i boka er avansert og kompleks, med kryssklipping, eller egentlig parallell-fokusering, mellom flere handlingstråder som løper fra oppslag til oppslag, og noen ganger løper sammen. Vi følger blant annet Guro som forsøker å reise fra byen, heksa som leter etter et hus, og hunden Puffi gjennom dagen, og handlingen veksler mellom disse gjennomgangsfigurene og små løse episoder.

Svensk-norske Anna Fiskelager tilsynelatende rablete, barnslige tegninger. Den som bruker tid vil likevel ikke være i tvil om at komposisjon og billedskapende ferdigheter er helt på høyden. I tillegg vinner boka sympati fordi den har en raus og varm holdning til menneskers liv og ulikheter. Til glede for mange!

Adresseavisen, 30.11.2009

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: