barnasforfatterleksikon

«Borte?» «Nei, der!»

In Bildebøker on 30.11.09 at 21:01

Lur lek med tradisjoner

Jill Moursund
GJEMMESTREKER
Cappelen Damm

Lillebror har gjemt seg, og Katt skal lete etter ham. Begge figurene er laget i photoshopcollage: Lillebror har barneansikt og blå kanindrakt, mens Katt har gul kattekropp og ansiktet til et litt eldre barn.

Letinga begynner i et tre i skogen, og går over jordet, gjennom et hus med barneselskap, til havs, gjennom byen, på tivoli og tilbake til skogen. Leserne ser hele tiden hvor Lillebror er, og vi kan more oss over at Katt er så dårlig til å lete.

Sammenlignet med for eksempel Stian Holes hyperrealistiske photoshopcollager byr Moursund på en salig blanding av tegnekunst, fotoredigering, karikaturer og ikonografiske motiver, som får bildene til å framstå som en visuell rebus og tittekasse.  Bildene, og teksten også, er spekket med sitater fra eventyr, popkultur og visuell kultur. Jill Moursund er yngre søster av Gry. Hun har illustrert mange bøker tidligere, men dette er første gang med egen tekst. Det klarer hun fint!

Ettersom letejakten ender med leggetid, kan boka være fin som kveldslesning, men dette er samtidig ei omfattende bok, med sine 40 sider. Den inneholder mange bihistorier, som kan kreve litt tid, og som gir mye humor og energi.

Adresseavisen, 30.11.2009

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: