barnasforfatterleksikon

Bygdekrim og bygdedyr

In Ungdomsromaner on 27.08.09 at 05:53

Engel Winge gransker hyklere, skurker og familier

 Ingelin Røssland
ENGLEJAKT
Samlaget

Dette er den andre boka om tenåringsjournalisten og –detektiven Engel fra forfatterens hjemsted Tysnes i Hordaland. Boka har samme tone som fjorårets: mye energisk tenåringsattitude og en ærlig dose skepsis over verdens dårskap og livets motbakker.

Handlingen er bygget rundt flere hendelser i bygda: en synsk dame, et manglende lik og likets bortkomne barnebarn, ei fraflytta øy, en nedlagt avrusingsinstitusjon og et narkotikadødsfall. Røsslands skurker er også denne gang besteborgerlige menn med mørke hemmeligheter, og som i første bok er actionscenene samla mot slutten.

Selv om det presenteres som underholdningslitteratur, har nok boka likevel ambisjoner om å ”si noe”. Engel Winge er ikke noe feilfritt forbilde, men kanskje er vi nær et budskap hvis vi peker på ståpå-vilje, trass, skepsis og dømmekraft (og rom for etterpåklokskap) som et moderne ungjenteideal. På kjøpet får vi tanker om gode og dårlige familier. Engel bruker mye tid på å tenke gjennom relasjoner i familier: mellom søsken, far og farmor, datter og far, og mellom ektefeller.

Adresseavisen, 13. juli 2009

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: