barnasforfatterleksikon

Mirakelet Jeanne

In Fagbøker, Ungdomsromaner on 09.08.09 at 11:10

Ewo skildrer både tro og tvil med saklighet og ærlighet

Jon Ewo
HJERTET SOM INGEN KUNNE BRENNE – EN REISE TIL JEANNE D’ARC
Illustrert av Stella East
Omnipax

I 1429 grep ei ung jente inn på Frankrikes side i hundreårskrigen. Jeanne d’Arc sa at hun var ledet av Gud, og lyktes med å snu krigen. For ettertiden har hun blitt både heltinne, ideal, kjetter, martyr, helgen og mysterium.

Dette er Jon Ewos tredje biografi, etter Shakespeare og middelalderkongen Håkon III. Som de to forrige inneholder også denne en kyndig blanding av fortelling, oversiktsavsnitt og en ærlig  reflekterende samtale med leseren om politiske og religiøse sider ved historien. Ewo er dyktig og lykkes med det han vil: gjenfortelle den mirakuløse historien, finne en forklaring på noen av «miraklene», og ta vare på kjernen av fascinasjon: at ei bondejente på 17 år kunne lede et land og en hær. Ewo byr på et mylder av stemmer og innfallsvinkler, noe som både krever og belønner en dyktig leser. Hvis noe skal innvendes, må det være at han er rask til å utpeke skurkene i historien.

Stella Easts fine illustrasjoner forener realistisk avbildning med en monumental verdighet som kan minne om glassmalerier.

Adresseavisen, 16. februar 2009

Reklamer
  1. […] Hylland Eriksen gjør i årets bok, Ingunn Aamodt gjør i sin bok om Tutankhamon, eller Ewo gjør i sin bok om Jeanne D’Arc. Tvert imot, alle disse forfatterstemmene er […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: