barnasforfatterleksikon

Godgutt blir far

In Bildebøker on 09.08.09 at 11:27

Meget sjarmerende tredjebok om tenksom krokodille

 Henrik Hovland og Torill Kove
JOHANNES JENSEN OPPLEVER ET MIRAKEL
Cappelen Damm

Frida har en hemmelighet. Inne i magen. Samboeren Johannes er først nysgjerrig, deretter blir han bekymret. Han kan ikke bli far, han som ikke kan synge?  Dette er ikke en ny fortelling om hvordan barn blir til, det er mer en historie om hvordan en far blir til og en familie blir til. Og det er fortalt og tegnet på en klok-naiv og fantastisk sjarmerende måte som lar barn få se noen av voksenlivets overgangsfaser. Oscarvinner Torill Koves fine tegninger samarbeider med teksten om å få fram nysgjerrighet, lek og utvikling.

I den første boka om Johannes Jensen lærte han å forstå seg selv, og i den andre møtte han kjærligheten. Den som husker testosteronnivået da Hovland debuterte i 1989 med noveller fra krigssoner, kan more seg over at nettopp han skriver gode billedbøker om en tenksom krokodillegutts liv og utvikling. Eller kanskje det nettopp er den røde tråden i forfatterskapet?

Dette minner om elefanten Babar, fordi det handler om påkledde dyrs familieliv. Men Hovland tilfører en moderne undertone som gir energi og undring. Hvor klar er egentlig Johannes for ansvar og alvor? Og hva mente Frida når hun sa at ”Jeg skal bli mor. Og du kan være faren”?

Adresseavisen, 7. april 2009

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: