barnasforfatterleksikon

Flink Bisk!

In Bildebøker on 09.08.09 at 11:25

Trivelig hundegutt med flott seriepotensiale

 Bjørn Ousland
PRINS BISK
Cappelen Damm

Den dyktige og erfarne illustratøren Bjørn Ousland startet i 2007 en flott serie om Bisk, hundegutten som kler seg og lever som et menneske. En antropomorf, med andre ord. I den første boka finner Bisk en unge som ingen ser ut til å eie – og historien spiller fint ut den lure omvendt-komikken som oppstår når det ikke lenger er barn som finner herreløse hvalper.

I fjor kom oppfølgeren ”Bisk finner en venn”, om hvordan man går fram for å vinne nye venner. Og i denne tredje boka handler det om å beholde venner. Bisk og to venner leker med gamle kostymer på loftet hos bestefar. Bisk lever seg litt for godt inn i rollen som prins, og blir ufordragelig sjefete. Siss og nabogutten gidder ikke mer og går sin vei. Bisk lærer på den tøffe måten at lek forutsetter likeverd, og deretter ender det godt. Prins Bisk er en enkel og tydelig fortelling som har potensiale til å bli en klassiker og et munnhell, slik den bortskjemte odelsbonden i Heide Steens filmdebut ble det for omlag 60 år siden. (Du husker han som ville ha læfsklinning?)

Det er ikke noe sjangerfornyende over dette, men det er dyktig, sympatisk barnebokkunst som forener god fortelling med nyttig lærdom for barna, og boka fortjener å vinne mange venner!

Adresseavisen, 7. april 2009

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: