barnasforfatterleksikon

En liten stjernekrig

In Fantasylitteratur, Lettlestbøker on 09.08.09 at 11:21

Realt bidrag til en sulteforet science-fictionsjanger

Tore Aurstad
KAMPEN OM MARS 1-3
Cappelen Damm

Vi er på planeten Mars, 117 år etter første landing. Daniel lever sammen med moren på en utpost hvor de dyrker mat. Moren har fått nyss i et kuppforsøk i regi av utpostens diktatoriske kommandant William. Når hun blir arrestert må Daniel og vennen Rikard frakte en avslørende minnebrikke fram til herskerne i Marsepolis, og avsløre William.

Det er mye som minner om Star Wars, ikke bare den unge helten på utposten, og det er nesten så vi hører voiceover-stemmen fortelle om «a galaxy far, far away». Samfunnet er et futuristisk demokrati, med innslag av en føydal middelalderstruktur. Olve Askims bilder lykkes med å være både dramatiske og å gi et troverdig inntrykk av en marskoloni. Aurstad (født 1972) har tidligere skrevet en serie skrekkbøker, og jeg er glad for alle forsøk på å nyformulere og vedlikehold sjangre slik han gjør.

De tre bøkene er én sammenhengende historie, og kunne i og for seg godt vært utgitt som én bok, men delt opp i tre Løve Pluss-bøker blir det nok lettere tilgjengelig for målgruppen 8-12 år. Kort sagt: fin spenning og real brukslitteratur. Jeg kjenner mange unge lesere som vil fryde seg over dette.

Adresseavisen, 6. april 2009

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: